Νέα,  ΝΕΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση επί τη λήξει των Κατηχητικών Μαθημάτων της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως 2015-2016

Στο κατάμεστο από παιδικές χαρούμενες φωνές προαύλιο χώρο του Παιδικού Σταθμού Δωματίων του Δήμου Παγγαίου πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, η εορταστική εκδήλωση επί τη λήξει των Κατηχητικών μαθημάτων των ενοριών της Μητροπόλεως μας. Στην εορταστική εκδήλωση συμμετείχαν και συνεργάστηκαν τα παιδιά όλων των τάξεων, Νηπίων, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου των ενοριών της Μητροπόλεως μας, παρουσιάζοντας μικρά σκετς, ύμνους και τραγούδια.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκαμε με την σύντομη ομιλία του ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Μητροπόλεως μας Αρχιμανδρίτης π. Κοσμάς Θασίτης αναφερόμενος στο σπουδαίο έργο της κατήχησης που επιτελείται εδώ και χρόνια με της ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου στις ενορίες της τοπικής μας Εκκλησίας. Εν συνεχεία ευχαρίστησε τους παρισταμένους για τη παρουσία τους εκτός του Σεβασμιωτάτου, τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως για την συνεισφορά του στο έργο της κατήχησης, τους συνεργάτες του στο γραφείο Νεότητος, τους Ιερείς και κατηχητές των ενοριών, τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων που συμμετείχαν στην εκδήλωση καθώς και όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η παρούσα εκδήλωση.

Ακολούθησαν τα θεατρικά σκετς των παιδιών που με πολύ μεράκι και αγάπη είχαν ετοιμάσει, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους όσους παρευρέθηκαν να αποκομίσουν σπουδαία και διδακτικά, επίκαιρα διδάγματα, με αποτέλεσμα όλοι οι συμμετέχοντες νέοι στην εορταστική εκδήλωση να καταχειροκροτηθούν ενθουσιάζοντας με την ζωντάνια και τον παλμό τους όλο το ακροατήριο.

Πριν το τέλος της εκδήλωσης το λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος τονίζοντας την υψηλή σημασία και σκοπό του κατηχητικού έργου που πρέπει να επιτελείται σε κάθε ενορία καθώς και την πνευματική ωφέλεια που αποκομίζουν οι νέοι που προσέρχονται σε αυτές της συνάξεις. Εν συνεχεία συνεχάρη για το σπουδαίο έργο των υπευθύνων του Γραφείου Νεότητος π. Κοσμά Θασίτη και π. Αλέξιο Μιχαηλίδη, τους Ιερείς για το κατηχητικό έργο που επιτελούν στις κατά τόπους ενορίες τους και όλους τους κατηχητές που συνεισφέρουν σε αυτό το θεάρεστο έργο της κατήχησης των νέων και τα παιδιά που με ζήλο προτοστάτησαν στην εκδήλωση της λήξεων των κατηχητικών μαθημάτων. Τέλος ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης, όλους αυτούς που με ανύσταχτο ενδιαφέρον εδώ και μέρες αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο τους, ώστε όλοι μας να χαρούμε τη σημερινή εορταστική μουσικοθεατρική εκδήλωση.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλα τα παιδιά αφού κεράστηκαν με διάφορα κεράσματα που είχαν ετοιμάσει οι υπεύθυνοι, έπαιξαν χαρούμενα διάφορα παιχνίδια μεταξύ τους, στο όμορφο καταπράσινο προαύλιο του Παιδικού Σταθμού, δίνοντας ξεχωριστή ζωντάνια με τις παιδικές στους φωνές στο χωριό των Δωματίων.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους εκτός από τον Ιερό Κλήρο της Μητροπόλεως μας, ο Αντιδήμαρχος Παγγαίου κ. Χρήστος Μποσμπότης και πολλοί γονείς των παιδιών.