Νέα

Η Πρώτη του Έτους 2019 στην Ελευθερούπολη

Την 1η Ιανουαρίου 2019 εορτάσθηκε με την συνήθη εκκλησιαστική λαμπρότητα η Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Μεγάλου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας Καππαδοκίας του Μεγάλου και ουρανοφάντορος, σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητροπόλεώς μας.

Την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου και εκήρυξε τον Θείον Λόγο προς τους ευσεβείς χριστιανούς που προσήλθαν στην ακολουθία.

Την Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως, πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως. Αντί Θείου κηρύγματος, στην ώρα του κοινωνικού ανεγνώσθη η Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου μας «Eπί τη Aνατολή του Νέου Έτους 2019».

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία επί τω Νέω Έτει, παρουσία του Δημάρχου Παγγαίου κ. Φίλλιπου Αναστασιάδη με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, του Ανώτερου Διοικητού Φρουράς Ελευθερούπολης, του Διοικητή της Μονάδας MLRS, των Διοικητών της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Ελευθερούπολης, λοιπών εκπροσώπων Πολιτιστικών φορέων της πόλεως και ευλαβών χριστιανών της πόλεως.

Εν συνεχεία, όπως κάθε χρόνο όλοι, Αρχές και λαός μετέβησαν στο Επισκοπείο της πόλεως, όπου ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα και ευχήθηκε τα δέοντα στους παρισταμένους. Το κομμάτι με το φλουρί έπεσε στον Αντιδήμαρχο Παγγαίου κ. Χρήστο Μποσμπώτη, στον οποίο ως δώρο έδωσε ο Σεβασμιώτατος μία εικόνα της Παναγίας και ένα αναμνηστικό δώρο.

Φωτογραφικό υλικό