Νέα

Εορτή Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου και Χειροτονία Πρεσβυτέρου

Με θρησκευτική κατάνυξη και με συρροή εκατοντάδων προσκυνητών εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, σύμφωνα με το Αγιορείτικο τυπικό, στην ομώνυμη Ιερά Μονή Χρυσοκάστρου Παγγαίου της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.

Το εσπέρας της εορτής, Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου και με τη συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως με επικεφαλής τον πνευματικό και κτήτορα της Μονής Πανοσιολογιότατο Αρχιμ. π. Φίλιππον Αβραμίδη. Μετά το πέρας της ακολουθίας ακολούθησε τράπεζα κατά το μοναστηριακό τυπικό.

Τη κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και ετέλεσε την Θείαν Λειτουργίαν πλαισιωμένος υπό Ιερέων της επαρχίας μας και εκτός αυτής.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του τρίτου Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Νεοφύτου Βαχαρέλη. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αφού πρώτα αναφέρθηκε στον σημερινό τιμώμενο Άγιο της Εκκλησίας μας, μίλησε επ’ ολίγον για τον π. Νεόφυτο καθώς και για το θεοσύστατο Μυστήριο της Ιερωσύνης. Τέλος κάλεσε τον νέο πρεσβύτερο να εργάζεται συνεχώς και αδιαλείπτως στον Αμπελώνα του Κυρίου, διακονώντας αξίως τον λαό του Θεού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και την ευλόγηση των εορτασίμων κολλύβων ο Σεβασμιώτατος ετίμησε τον π. Δημήτριο Χουρναζίδη Εφημέριο της ενορίας Αγίου Γεωργίου Σιδηροχωρίου με το οφφίκιο του Οικονόμου.

Σημειωτέον δε ότι καθ’ όλες τις ιερές Ακολουθίες παρετέθη εις προσκύνηση αρχιερατική ράβδος του Αγίου Νεκταρίου και έψαλλαν μελωδικώτατα πατέρες από την Αδελφότητα των Δανιηλαίων του Αγίου Όρους.

Το εσπέρας της εορτής ετελέσθη εν μέσου πάλι πυκνού εκκλησιάσματος το Μνημόσυνο των κτητόρων κατά την αρχαία εκκλησιαστική τάξη.

Φωτογραφικό υλικό από την ακολουθία του Εσπερινού

Φωτογραφικό υλικό από την Θεία Λειτουργία