Νέα

“Κοινωνιολογικό Κυριακοδρόμιο” Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου

Τις ημέρες αυτές το γνωστό, αξιόλογο και φιλόκαλο καλλιτεχνικό  συγκρότημα γραφικών τεχνών “Μέλισσα” τύπωσε και έθεσε σε κυκλοφορία έκδοση καλαίσθητη, ένα καινούργιο βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου με τον τίτλο “Κοινωνιολογικό Κυριακοδρόμιο”. Το νεοεκδοθέν αυτό βιβλίο προστίθεται στην εκδοτική σειρά της Ι. Μητροπόλεως του δροσοβόλου Παγγαίου με τον γενικό τίτλο “Βοηθήματα του άμβωνος”, η οποία φιλόδοξο στόχο έχει την πιό επαγωγική και αποδοτική μετάδοση του γραπτού Θείου Λόγου από τον ιερό άμβωνα. Ιδίως όταν ο λειτουργός του Θυσιαστηρίου αδυνατεί επαρκώς να κηρύξει από στήθους το Λόγο του Θεού. Ο Σεβασμιώτατος συγγραφεύς των Κυριακοδρομίων αυτού του είδους, επί χρόνια ο ίδιος θητεύοντας στη διακονία του Λόγου, προσπαθεί με τη Χάρη του Θεού και βοηθούμενος από την πολύχρονη πείρα του, αυτά τα πάγχρυσα και σωτήρια διδάγματα του Ευαγγελίου να τα εμβάλει με τον πιό επαγωγικό τρόπο στο νού των χριστιανών, των εκκλησιαζομένων κατά την  ημέρα του Κυρίου. Και η “μετάδοση” αυτή, η νοερή μεταφορά του “υδατος της ζωής” όχι στο στόμα αλλά στη σκέψη και την καρδιά του άλλου δέν είναι από τα εύκολα έργα.

Όμως ο συγγραφεύς αυτών των Κυριακοδρομίων, επικαλούμενος πάντοτε το “μέγα και άπειρο έλεος” του Παναγάθου Θεού, προσέγγισε και καλλιέργησε αρκετά χρόνια τώρα  αυτήν την μοναδική τέχνη, ώστε με την κατάλληλη σύνθεση, σύνταξη του λόγου, την κατάλληλη φρασεολογία, τον κατάλληλο τόνο και ρυθμό του λόγου να δώσει πνοή στο κήρυγμα από χειρογράφου και να κινήσει το ενδιαφέρον του ακροατού, ώστε να ελκύσει για λίγα λεπτά την  προσοχή του πρός το θεικό λόγο και τελικά να διαφυλάξει στη σκέψη και στην καρδιά του έστω μερικά ψιχία από τον Άρτο της Ζωής.

Αυτόν το γενικό και οραματικό σκοπό του συγγραφέως υπηρετεί πιστά και το παρόν Κυριακοδρόμιο, το οποίο προστιθέμενο στα άλλα πού προηγήθηκαν, (Οικογενειακό, Δογματικό, Λειτουργικό), επιδιώκει να κάμει γνωστά με το στόμα και τον ζήλο των ιερουργών του λόγου της αληθείας αυτή τη φορά τα κοινωνικά διδάγματα του Ευαγγελίου. Και έτσι το ανέσπερο Φώς του Χριστού μας να βοηθήσει όσους ψάχνουν ακόμη την αλήθεια με χλωμά κεριά πού τρεμοσβήνουν, να βρούν την ιδανική, από Θεού, λύση στα μικρά ή τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας μας.

Πληροφορίες-Παραγγελίες :

Βιβλιοπωλείο Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως

π. Κύριλλος Ποτηρένιας, Τηλέφωνο: 25920-23011