Νέα

Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ελευθερούπολη

Την Κυριακή του Πάσχα, εψάλη ο καθιερωμένος Εσπερινός της Αγάπης. Η πανηγυρική Ακολουθία άρχισε, περίπου την 11ην πρωινή, με την ένδυση του Αρχιερέως με τα ιερά άμφια στη μεγάλη αίθουσα της Μητροπόλεως, παρουσία αρκετών ήδη λαμπροφορεμένων ιερέων, και δεκάδων πιστών και φιλακόλουθων χριστιανών υπό τους χαρμόσυνους ήχους της αναστάσιμης ψαλμωδίας του χορού των ιεροψαλτών του Μητροπολιτικού Ναού.
Εν συνεχεία με λαμπρή εκκλησιαστική πομπή Κλήρος και λαός, με επι κεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κατευθύνθηκαν στον Ναό του Αγ. Νικολάου, όπου εψάλη η εσπερινή αναστάσιμη Ακολουθία και διαβάσθηκε το ιερό Ευαγγέλιο «Ούσης οψίας..» σε διάφορες ξένες γλώσσες: λατινικά, αγγλικά, σερβικά, ιταλικά, αραβικά και σε δακτυλικό εξάμετρο, για να δηλωθεί έτσι η διάδοση του Ευαγγελίου σε όλο τον κόσμο. Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως π. Χρυσόστομος διάβασε την Εγκύκλιο του Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως επί τω αγίω Πάσχα.
Και η χαρμόσυνη τελετή του Εσπερινού της Αγάπης έληξε με την επιστροφή πάντων στο Επισκοπείο και την διανομή των αυγών από το χέρι του Σεβασμιωτάτου στους παρευρεθέντες πιστούς.