Νέα

Η Εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου της Νέας Περάμου

Με σεμνότητα εορτάσθηκε, την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, η μνήμη των Αγίων ενδόξων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου της Μητροπόλεως στην Νέα Πέραμο.

Το εσπέρας της παραμονής, Τετάρτη 20 Μαΐου, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμεναρχου μας κ. Χρυσοστόμου πλαισιωμένου υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου και των Ιερέων της πόλεως. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος προς το εκκλησίασμα αναφερόμενος κυρίως στην πρόσφατη δοκιμασία.

Στο τέλος της Ακολουθίας διαβάσθηκε τρισάγιο στον παρακείμενο τάφο του αειμνήστου κτίτορος του Ναού Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κυρού Αμβροσίου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως μετά του Εφημερίου της ενορίας π. Σωτηρίου Ιμανιμίδη και του Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεως π. Παλλαδίου Ζαχαρούδη.

Τον Θείον Λόγον εκήρυξε πάλι προς τους φιλέορτους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αναφερόμενος στις πρεσβείες των Αγίων μας και μάλιστα των Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Φωτογραφικό υλικό