Νέα

Μεγάλη Τρίτη Εσπέρας στη Νικήσιανη Παγγαίου

Την Μεγάλη Τρίτη, 26 Απριλίου 2016, εσπέρας τελέσθηκε με εκκλησιαστική κατάνυξη η ακολουθία του Νυμφίου, ο Όρθρος της Μεγάλης Τρίτης.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθίαν ψάλλων από του θρόνου, στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Νικησιάνης συμπροσευχομένων των Ιερέων της πόλεως καθώς και πλειάδας πιστών κατοίκων της κωμοπόλεως με επικεφαλής τον Αντιπεριφεριάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, τον  Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλλιπον Αναστασιάδη, τον Πρόεδρον του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνο Γάκη και μέλη του τοπικού Συμβουλίου της επαρχίας Παγγαίου.

Το Δοξαστικό των Αποστίχων της ακολουθίας του Όρθρου «Κύριε η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή» εψάλη από τον καλλικέλαδο Πρωτοψάλτη του Ναού κ. Βασίλειον Μπαντήν.

Πριν το τέλος της ακολουθίας ο εφημέριος του ναού π. Ζαχαρίας Μέγκας και Αρχιερατικός Επίτροπος Παγγαίου υπενθύμισε στο κατάμεστο από κόσμο εκκλησίασμα την δωδεκαετή επέτειο εκλογής εις επίσκοπον του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, ευχόμενος ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να του χαρίζει υγείαν και μακροημέρευσιν ώστε επί έτη πολλά να διακονεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Παγγαιορητικής Εκκλησίας.

Εν συνεχεία το λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αιφνιδιασμένος από την αναφορά του π. Ζαχαρία ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας δια τας ευχάς του και ανεφέρθη επ’  ολίγον εις την εις επίσκοπον διακονία του. Τέλος κλήρος, αρχές και λαός ευχήθηκαν τα δέοντα προς τον επίσκοπο και πνευματικό τους πατέρα, ψάλλοντας τη φήμη του και αναφωνώντας το Άξιος.