Νέα

Ιερατική Σύναξη Μαΐου Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως

Την Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως μας «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» έκτακτη μηνιαία Ιερατική Σύναξη με θέμα «Η τρέχουσα κοινωνική κατάστασις», παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου και σύσσωμου του ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κατ’ αρχάς δόξασε τον Τριαδικό Θεό που υγιείς αξιωθήκαμε να συγκεντρωθούμε και να πραγματοποιήσουμε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα την καθιερωμένη μηνιαία Ιερατική Σύναξη και  ευχαρίστησε τους Κληρικούς και όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως, διότι υπάκουσαν στις παροτρύνσεις των ειδικών υγειονομικών αρχών και τήρησαν τα μέτρα κατά της πανδημίας, χωρίς να παρουσιασθεί όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα κανένα απολύτως πρόβλημα.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τοποθετήθηκε από θρησκευτικής σκοπιάς στο πολύ σοβαρό και δυσεπίλυτο ζήτημα, που απασχολεί έντονα τον τελευταίο καιρό όλη την ανθρωπότητα, η εμφάνιση του οποίου έχει κατατρομοκρατήσει τούς πάντες, σε όλες τις χώρες του κόσμου, προκαλώντας ανασφάλεια και φόβο. Ετόνισε μεταξύ άλλων πως μπροστά στη θλιβερή αυτή κατάσταση ως χριστιανοί δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον πειρασμό να αναζητήσουμε τα βαθύτερα αίτια αυτής της παγκόσμιας σκληρής δοκιμασίας. Πιστεύοντας στο Θεό, ως του κυρίαρχου της ιστορίας και έχοντας δίπλα μας ασφαλή οδηγό για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα μικρά και μεγάλα στη ζωή μας το Νόμο Του, προσπαθούμε να τα φωτίσουμε με το φως της πίστεώς μας.

Κατόπιν δίνοντας ο Σεβασμιώτατος το λόγο στους Ιερείς, ώστε να τοποθετηθούν ή να ρωτήσουν επί του θέματος, και απαντώντας εν συνεχεία σε ερωτήσεις και απορίες εξελίχθηκε η συζήτηση σε έναν εποικοδομητικό και χρήσιμο διάλογο.

Τέλος ο Ποιμενάρχης μας ενημέρωσε τους ιερείς για τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να τηρηθούν μέχρι την 5η Ιουνίου, καθώς επίσης και για άλλα θέματα υπηρεσιακής φύσεως. Και ευχαριστώντας και πάλι τους Κληρικούς ευχήθηκε τα δέοντα.

Φωτογραφικό υλικό