Νέα

Εορτή Αγίου Μηνά, πολιούχου της Ελευθερούπολης

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε και φέτος στην Ελευθερούπολη, ο Πολιούχος της πόλεως, Άγιος Μεγαλομάρτυς Μηνάς ο θαυματουργός. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ο υπόσκαπτος παλαιός Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, ο οποίος φυλλάτει απότμημα εκ του Ιερού Λειψάνου και τη Θαυματουργή Εικόνα του Πολιούχου μας Αγίου Μηνά, στο κέντρο της πόλεως.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ο οποίος και εκήρυξε τον Θείον Λόγον περί του Αγίου, με τη συμμετοχή σύσσωμου του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως και τη παρουσία εκατοντάδων πιστών χριστιανών που προσήλθαν να ζητήσουν τη χάρη του Πολιούχου Αγίου μας.

Ακολούθως έλαβε χώρα η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μηνά και των Ιερών Λειψάνων του εορταζομένου Αγίου και του Αγίου Νεκταρίου στην πόλη, με επικεφαλής του λαού σύσσωμες τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας και αφού ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος πάντας για την διεξαγωγή της Λαμπράς Πανηγύρεως του Πολιούχου της πόλεως εδόθη στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού δεξίωση υπό του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ναού.

Και εφέτος με τη χάρη του Θεού απονεμήθηκε η καθιερωμένη τιμή στον Πολιούχο Άγιο μας με τη παρασκευή φαγητού από ευσεβείς πολίτες της πόλεως το οποίο και μοιράστηκε στο λαό προς ευλογία.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου ψάλλων από του Θρόνου και εν συνεχεία ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως μας. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Θωμάς Ανδρέου αναφερόμενος εμπνευσμένα στον εορτάζοντα Άγιο Μηνά.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά την ακολουθία του Εσπερινού:

 

Ευχαριστούμε θερμώς τον κ. Ποιμενίδη Ελευθέριο για το φωτογραφικό υλικό.