Νέα

Η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Ελευθεραί Παγγαίου

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε και φέτος στο Ελευθεραί Παγγαίου, η εορτή της Συνάξεως των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2021, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή κληρικών, προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αθανασίου Παπαδάκη,  την παρουσία των Πολιτικών Αρχών του τόπου και πλήθος πιστών χριστιανών, κατοίκων των Ελευθερών και της ευρύτερης περιοχής, που προσήλθαν να ζητήσουν τη προστασία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Γ.Α.Ε της Μητροπόλεως  αναφερόμενος στους Αγγέλους μέσα από την Αγία Γραφή. Ακολούθως έλαβε χώρα η λιτάνευση της αρχαίας Εικόνος των Ταξιαρχών.

Το πρωί της κυριώνυμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος  τέλεσε τη Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Αθανασίου Παπαδάκη και του Διακόνου της Μητροπόλεως π. Αθανασίου Γουσίδη.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προς το πυκνό εκκλησίασμα αναπτύσσοντας επίκαιρο θέμα σχετικό με την πανδημία.

Φωτογραφικό υλικό

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά τη Θεία Λειτουργία:

https://www.youtube.com/watch?v=q2-xDBqWHE4