Νέα

Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως

Με την Ακολουθία σήμερα, Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, του Ακαθίστου Ύμνου, αξιωνόμαστε να ολοκληρώσουμε τους Χαιρετισμούς της Υπεραγίας Θεοτόκου, οι οποίοι αποτελούν το απόσταγμα της αγάπης, της τιμής και της ευγνωμοσύνης των Ορθοδόξων Χριστιανών στην μεγάλη Μητέρα μας Παναγία.

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη τελέσθηκε ο Ακάθιστος Ύμνος προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως. Πλήθος πιστών στους Ιερούς Ναούς και τις Μονές της Μητροπόλεώς μας έσπευσαν να καταθέσουν τα άνθη της ευλαβείας τους στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε και έψαλλε τις δύο πρώτες Στάσεις του Ακαθίστου Ύμνου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως.

Ο Ποιμενάρχης μας στη σύντομη ομιλία του ανέλυσε απλά και σύντομα την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου και ευχήθηκε στους παρευρισκομένους αξίως να εορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας.

Εν συνεχεία μετέβη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως όπου χοροστάτησε στην Γ΄ και Δ΄ Στάση του Ακαθίστου Ύμνου πλαισιωμένος υπό των Ιερέων και Διακόνων του Μητροπολιτικού Ναού.

Πριν το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος αναθέρθηκε στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου και ευχήθηκε στους παρισταμένους τα δέοντα.

Φωτογραφικό υλικό