Νέα

Ανθρωπιστική Αποστολή από τη Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας- Συρίας

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023, η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως, κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, απέστειλε στον φιλανθρωπικό οργανισμό «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πάνω από 9 τόνους τροφίμων (ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά. Γάλατα διαρκείας, εμφιαλωμένα νερά) και καινούργια κλινοσκεπάσματα, με σκοπό τη στήριξη των σεισμοπαθών συνανθρώπων μας, τόσο στην Τουρκία, όσο και στη Συρία, που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό των προηγούμενων ημερών.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν οι εφημέριοι και οι συνεργάτες όλων των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως, οι οποίοι αρχικά κινητοποίησαν τους Ενορίτες τους και στη συνέχεια ανέλαβαν, με μεγάλη προθυμία, την συσκευασία σε δέματα και την μεταφορά των υλικών μέχρι την Ελευθερούπολη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος ευχαριστεί όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής μας Εκκλησίας και προσέφεραν από το υστέρημά τους, καθώς και όσους εργάστηκαν πυρετωδώς για να φέρουν εις πέρας το δύσκολο αυτό εγχείρημα, και εύχεται σε όλους καλή και ευλογημένη Μεγάλη Σαρακοστή.