Νέα

Η Εορτή του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω στην Νέα Ηρακλείτσα Παγγαίου

Την Κυριακή Ε΄ Νηστειών, 2 Απριλίου 2023, εορτάσθηκε η μνήμη του  Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω, του καταγομένου εκ παλαιάς Ηρακλείτσης, στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσης, η οποία αποτελεί την φυσική ιστορική συνέχεια της γενέτειρας του Αγίου.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 1 Απριλίου, τελέσθηκε στον Ναό της Μεγαλόχαρης όπου υπάρχει σε περικαλλές προσκυνητάριο η εικόνα του Αγίου, ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως π. Χρυσοστόμου Μπένου, του Εφημερίου του Ναού Αρχιμανδρίτου π. Παλλάδιου Ζαχαρούδη και του Διακόνου της Μητροπόλεως π. Αθανασίου.

Τον Θείο Λόγον  κήρυξε κατόπιν εντολής του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως αναφερόμενος καταλλήλως στον τιμώμενο Άγιο της Εκκλησίας μας.

Πριν το τέλος της Θεία Λειτουργίας τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης απ’ όπου καταγόταν ο Άγιος Σάββας. Σύντομη αναφορά για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης έγινε από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε δεξίωση υπό του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αγίου Γεωργίου Νέας Ηρακλείτσης”.

 

IMG_5335