Νέα

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στον Ταξιάρχη Μανταμάδου

Τη γενέτειρα του, Λέσβο, επισκέφθηκε την Πέμπτη 27 έως την Κυριακή 30 Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος κατόπιν προσκλήσεως του επιχώριου Μητροπολίτου Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου για να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Ταξιάρχη Μανταμάδου της νήσου Λέσβου, καθώς εορτάζεται την Κυριακή των Μυροφόρων η επέτειος των εγκαινίων του Ιερού Προσκυνήματος.

Το Σάββατο 29 Απριλίου, εσπέρας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής, στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Προσκυνήματος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, Σερρών κ. Θεολόγου και Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου. Κατά το τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε τους φιλοξενουμένους Αρχιερείς και τόνισε την χαρά του για την αθρόα συμμετοχή των πιστών χριστιανών της νήσου Λέσβου και κατόπιν έδωσε το λόγο στον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως για να κηρύξει τον Πανηγυρικό της εορτής με θέμα “θεοδίδακτοι”.

Την κυριώνυμο ημέρα, Κυριακή 30 Απριλίου, τελέσθηκε πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο υπό των προαναφερθέντων Αρχιερέων πλαισιωμένων υπό πλειάδος Ιερέων. Αξιοθαύμαστη και ελπιδοφόρα ήτο και φέτος η συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών της νήσου Λέσβου αλλά και από όλη την Ελλάδα που με ευλάβεια ανέμεναν στην μακρά σειρά για να προσκυνήσουν την θαυματουργή ανάγλυφη εικόνα του Αρχαγγέλου με την επιβλητική μορφή, καθώς και των εκατοντάδων πιστών, ανδρών και γυναικών κάθε ηλικίας που περπάτησαν επί ώρες από διάφορα μέρη του νησιού ώστε να φθάσουν στο προσκύνημα του Μανταμάδου και εκπληρώσουν το τάμα των στον Άγιο Ταξιάρχη.