Νέα

Προσκυνηματική εκδρομή της ενορίας του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Ελαιοχωρίου.

Προσκυνηματική μονοήμερη εκδρομή στις 13 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποίησε το Κατηχητικό των νέων ανδρών, 50 τον αριθμό, της ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ελαιοχωρίου με επικεφαλής τον εφημέριό τους π. Αθανάσιο Παπαδάκη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως, σε προσκυνήματα και Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, με πρώτη επίσκεψη στον μεγαλοπρεπή και ιστορικό Ιερό του Αγίου Στεφάνου Αρναίας, όπου οι ιερείς του Ιερού Ναού με ιδιαίτερη προθυμία ξενάγησαν τους νέους προσκυνητές. Έκπληξη προκάλεσε η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού και Αγίου Όρους κ. Θεοκλήτου, ο οποίος ευθύς ως αντελήφθη το γεγονός προσήλθε στον Ιερό Ναό με ιδιαίτερη χαρά και ομίλησε με πολύ ενθουσιασμό στους νέους σχολιάζοντας την επικαιρότητα και ενθαρρύνοντάς τους εις την εν Χριστώ ζωή.

Κατόπιν επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, όπου η Γερόντισσα Μαριάμ με πολύ αγάπη και χαρά και άριστη φιλοξενία ομίλησε για το ιεραποστολικό έργο, το οποίο επιτελείται στην Αφρική από τον Κτήτορα και Γέροντα της Ιεράς Μονής Επίσκοπο Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομο Μαϊδώνη και την βοήθεια που του προσφέρει η Ιερά Μονή μεταφράζοντας διάφορες ακολουθίες, ιερά κείμενα προς ωφέλεια των εκεί αδελφών μας.

Τρίτη επίσκεψη στο Μοναστικό οίκο της Παναγίας “η χαρά των θλιβομένων” όπου ο Γέροντας και Πρωτοσύγκελλος της ως άνω Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιγνάτιος Ριγανάς με την ευλογημένη συνοδεία του μας δέχθηκαν και αυτοί με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη φιλοξενία. Ο π. Ιγνάτιος ως άριστος θεολόγος και ψυχολόγος προβλημάτισε τους νέους μας με την βαθυστόχαστη και εμπεριστατωμένη ομιλία του.

Τελευταίο προσκύνημά μας το ησυχαστήριο του Οσίου Αρσενίου στο Βατοπαίδι της Χαλκιδικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κασσανδρείας, όπου ο Ηγούμενος και Γέροντας π. Συνέσιος ομίλησε στους προσκυνητές αναφέροντας εμπειρίες από την συναναστροφή του με τον Άγιο Παϊσιο καθώς και διά την πνευματική ζωή του κάθε Χριστιανού.

Το προσκύνημα ολοκληρώθηκε με τα εποικοδομητικά διδάγματα και τις νουθεσίες του π. Αθανασίου δοξάζοντας τον Άγιο Θεό για την ευλογημένη αυτή ιεραποδημία.