Νέα,  Πρόσφατα

Η Εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Ελευθερούπολη

Με εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος με λατρευτικές εκδηλώσεις η Μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της Ελευθερούπολης στην περιοχή «Μπουζίνα», όπου η παράδοση λέγει, ότι ο Μέγας των Εθνών Απόστολος Παύλος κατά τη περιοδεία του στη περιοχή της Μακεδονίας πέρασε και μίλησε στους παρευρισκομένους κατοίκους της πόλεως.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 εσπέρας τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής με τη παρουσία Ιερέων της Μητροπόλεως και πλήθος πιστών.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Απόστολος, ο οποίος εκήρυξε τον Πανηγυρικό της ημέρας αναφερόμενος στον Απόστολο Παύλο.

Το εσπέρας της Κυριακής 29 Ιουνίου τελέσθηκε ο  εσπερινός του Αποστόλου Παύλου χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Αποστόλου, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος πριν το τέλος της ακολουθίας κήρυξε το Θείο Λόγο προς τους ευλαβείς χριστιανούς αναφερόμενος στον λόγο της τελέσεως του εν λόγω Εσπερινού στον χώρο της Μπουζίνας.