Νέα

Η Εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ελευθερούπολη

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, εορτάσθηκε η μνήμη των εν Αγίοις Πατέρων ημών μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, σε όλες της ενορίες και Μονές της Μητροπόλεως μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως μας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια του Γενικού Λυκείου Ελευθερούπολης κ. Φωτεινή Κεχαγιά, Θεολόγος αναφερόμενη στους Τρεις Ιεράρχες τονίζοντας τους λόγους των πατέρων της Εκκλησίας μας προς του διδάσκοντας και διδασκομένους.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι Διευθυντές των Δημοτικών, του Γυμνασίου και των Λυκείων της πόλεως μετά των μαθητών των.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λίγα λόγια ευχαριστώντας και συγχαίροντας διδάσκοντες και διδασκομένους για την συμμετοχή τους στην εορτή με πολλή τάξη και ευλάβεια.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε μικρή δεξίωση χάριν των διευθυντών και διδασκόντων των σχολείων στην παρακείμενη αίθουσα του Ναού, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας είχε εποικοδομητική και επίκαιρη συζήτηση με τους παρευρισκομένους εκπαιδευτικούς.

Φωτογραφικό υλικό