Νέα

Η εορτή του Αγίου Αντωνίου στο Πυργοχώρι Παγγαίου

Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε η Ιερά μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Αντωνίου στον εορτάζοντα ενοριακό Ναό στο Πυργοχώρι Παγγαίου.

Το εσπέρας της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός με τη παρουσία πλειάδος Ιερέων, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Θωμά Ανδρέου, ο οποίος εκήρυξε το Θείο Λόγο προς τους δεκάδες προσκυνητές αναφερόμενος στους μεγάλους αγώνες του Οσίου για την προάσπιση του δόγματος της πίστεως.

Την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, πλαισιουμένου από Ιερείς και Διακόνους της Μητροπόλεως.

Το Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο οποίος μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στον Άγιο και στα μηνύματά του στον σύγχρονο άνθρωπο.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά τη Θεία Λειτουργία:

Αξιοσημείωτη ήτο η παρουσία δεκάδων ευλαβών προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή οι οποίοι προσήλθαν στο μικρό χωριό του Πυργοχωρίου να ζητήσουν την χάρη και ευλογία του Μεγάλου Ασκητού της Εκκλησίας μας!