Νέα

Η Ιερατική Σύναξη του μηνός Φεβρουαρίου 2015

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Μητροπόλεως μας για το μήνα Φεβρουάριο.
Η εν λόγω Σύναξη με τη παρουσία του συνόλου των Ιερέων, πραγματοποιήθηκε στο Νέο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως στο υπόγειο του Επισκοπικού Μεγάρου της Ελευθερούπολης.
Αφού εψάλη η εναρκτήριος ακολουθία τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας καλωσορίζοντας τους κληρικούς στο νέο χώρο, όπου θα γίνονται στο εξής οι μηνιαίες συνάξεις και όχι μόνο. Παρουσίασε το νέο αυτό έργο κάνοντας αναφορά στους λόγους που παρεκίνησαν στην απόφαση της δημιουργίας του. Έκλεισε το λόγο του με ευχαριστίες προτίστως προς τον Θεό και έπειτα προς όλους όσους συνετέλεσαν και εκοπίασαν για την αποπεράτωσή του, ιδιαίτερα στον επιστατήσαντα με πολλή επιμέλεια Πρωτοσύγκελλο του Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Μπένο.
Εν συνεχεία το λόγο έλαβε ο εισηγητής της σημερινής συνάξεως π. Παντελεήμων Μποσνακίδης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πλατανοτόπου, με θέμα: «Εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής». Το ανέπτυξε με μεθοδικότητα και εύστοχες αναφορές στην σύγχρονη εποχή. Τέλος ακολούθησαν εκτενείς παρεμβάσεις του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και γόνιμος διάλογος με τους Ιερείς.