Νέα

Ο Επιτάφιος Θρήνος στην Ελευθερούπολη

Την Μεγάλη Παρασκευή εσπέρας τελέσθηκε με κατάνυξη η ακολουθία του Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου και η περιφορά του Επιταφίου του Κυρίου σε όλες της ενορίες και Μονές του Παγγαίου.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προέστη της Ακολουθίας στο Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως πλαισιούμενος υπό Ιερέων και διακόνων της Μητροπόλεως.
Στην ενάτη Ωδή του Όρθρου θυμίασε κατά την τάξη τον Ιερό Ναό και ενώπιον του Επιταφίου άκουσε τα Εγκώμια του Επιταφίου από την γυναικεία χορωδία του Καθεδρικού Ναού.
Εν συνεχεία προεξήρχε της Λιτανεύσεως του Επιταφίου με την συμμετοχή των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του τόπου και εκατοντάδων πιστών.
Στην πλατεία της πόλεως συναντήθηκαν οι δύο Επιτάφιοι της πόλεως σχηματίζοντας ποταμό πιστών ανθρώπων και σε διαμορφωμένη εξέδρα, αφού προηγήθηκε δέηση ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας απηύθυνε μήνυμα πίστεως και αγάπης πατρικής στο συγκεντρωμένο πλήθος.
Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος ακολούθησε τον Επιτάφιο της ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού μαζί με της Αρχές του τόπου όπου έγινε η Απόλυσις.