Νέα,  ΝΕΟΤΗΤΑ

Εσπερινή Θεία Λειτουργία για τους Μαθητάς Γυμνασίου και Λυκείου

Με κατάνυξη και τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου και Λυκείου, τελέσθηκε την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 εσπέρας η καθιερωμένη από χρόνια Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, για τα παιδιά που αρχίζουν τις γραπτές, προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις.
Στην εσπερινή Θεία Λειτουργία ανταποκρίθηκαν πολλά από τα παιδιά της πόλεως τα οποία με την πρέπουσα ευλάβεια παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία και προσευχήθηκαν για την καλή επιτυχία τους στις επερχόμενες εξετάσεις.
Πριν το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας απηύθηνε προς τα παιδιά λόγους πατρικής αγάπης με σκοπό να ενισχύσει την προσπάθειά τους. Μεταξύ των άλλων τόνισε στους μαθητές την δύναμη και την αξία της προσευχής στη ζωή του ανθρώπου, όχι μόνο τη στιγμή αυτή των μαθητικών εξετάσεών τους αλλά σε κάθε στιγμή της μετέπειτα ζωής τους.
Στο τέλος της θείας Λειτουργίας μαζί με το αντίδωρο έδωσε ως ευλογία στους νέους από ένα στυλό, ένα κομποσκοίνι και ένα σημειωματάριο μαζί με την εικόνα του Ιεράρχου των γραμμάτων Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.