Νέα

Διάλεξη: “Η Ιστορική αλήθεια για τον Άγιο Κωνσταντίνο”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Μαίου 2015, 7η απογευματινή, η διάλεξη με θέμα: “Η Ιστορική αλήθεια για τον Άγιο Κωνσταντίνο” που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως, στο πλαίσιο της ποιμαντικής – επιμορφωτικής μέριμνας του χριστεπώνυμου πληρώματος της Παγγαιωριτικής Εκκλησίας.

Η διάλεξη έλαβε χώρα στο νέο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως και το παρόν έδωσαν ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως, οι τοπικές Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου μας με επι κεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππον Αναστασιάδη, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Παγγαίου, ο πρ. Βουλευτής του Νομού Καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης, ο Γυμνασιάρχης και ο Διευθυντής του 30υ Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης  καθώς και δεκάδες πιστοί της τοπικής Εκκλησίας, διακρινόμενοι για το ζωηρό ενδιαφέρον τους στα θέματα τις πίστεώς μας. Η αίθουσα είχε υπερπληρωθεί.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος παρουσιάζοντας εν συντομία το βιογραφικό του ομιλητή κ. Δημητρίου Αποστολίδη. (Προσφώνηση)

Εν συνεχεία το λόγο έλαβε ο ομιλητής, ο οποίος εκράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού καθώς ανέλυε από στήθους και γλαφυρά το θέμα του, πού ήτο η με επιχειρήματα ακράδαντα υποστήριξη της γνήσιας θρησκευτικής διάθεσης και αγάπης του Αγίου προς τους χριστιανούς.

Τέλος υποβλήθηκαν σχετικά ερωτήματα στον ομιλητή από το ακροατήριο και η όλη εκδήλωση έκλεισε με τις θερμές ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και προς τον ομιλητή και προς το πιστό ποίμνιο του.