Νέα

Η Εορτή του Προφήτου Ηλιού στην Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως

Εορτάσθηκε και φέτος 20 Ιουλίου η εορτή του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου σε όλες τις Ενορίες και τις Μονές της Μητροπόλεως μας, ιδιαιτέρως δε στους τέσσερις ομώνυμους πανηγυρίζοντες Ναούς της επαρχίας Παγγαίου.

Ακολουθία Εσπερινού στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Ελεοχωρίου

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας το εσπέρας της παραμονής χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στο ομώνυμο παρεκκλήσιο της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Ελαιοχωρίου, του οποίου κτήτωρ είναι ο κ. Χρήστος Πριονίδης, παρουσία ιερέων της περιοχής, τοπικών αρχόντων και πλήθους προσκυνητών της περιοχής Ελευθερών.

Πριν το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείον Λόγον αναφερόμενος στον Μέγα Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη και περιγράφοντας την μοναδική θρησκευτική προσωπικότητα του.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατή την ακολουθία του Εσπερινού:

 

Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Παλαιάς Αυλής

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και λειτούργησε στον εορτάζοντα, παλαιό και ιστορικό Ναό του Προφήτου Ηλιού της Παλαιάς Αυλής, πλαισιούμενος υπό Ιερέων της περιοχής.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείον Λόγον προς του παρισταμένους πιστούς αναφερόμενος με αφετηρία το χωρίον «υπόδειγμα λάβετε, αδελφοί μου, της κακοπαθείας…» (Ιωανν. 5,10).

Το Κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατή την Θεία Λειτουργία: