Νέα

Φιλανθρωπική Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, η αναβληθείσα από την 27η Σεπτεμβρίου, Φιλανθρωπική Εκδήλωση της Μητροπόλεως μας υπέρ της «Τράπεζας Αγάπης» της πόλεώς μας. Παρά τη χαμηλή θερμοκρασία της εποχής, μια ζεστή ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε στο προαύλιο χώρο του παλαιού Οικοτροφείου Θηλέων της Μητροπόλεως στην Ελευθερούπολη. Παρουσία του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Αθανασίου Παπαδάκη, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο, του οποίου η παρουσία ήτο αδύνατη την παρούσα ημέρα λόγω προγραμματισμένων υποχρεώσεών του, του Δημάρχου Παγγαίου κ. Φιλλίπου Αναστασιάδη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνου Γάκη, των Αντιδημάρχων και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως επίσης και των εκπροσώπων των Στρατιωτικών Αρχών της περιφέρειας μας και δεκάδων συμπολιτών μας που ήρθαν για να στηρίξουν την Φιλανθρωπική δράση της τοπικής μας Εκκλησίας.

Ευχαριστούμε θερμώς τον Δήμο Παγγαίου, την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ελευθερούπολης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθερούπολης και τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογος «ΤΟ ΠΡΑΒΙ» που μας διασκέδασαν με τις καλλικέλαδες καλλιτεχνικές τους χορωδίες, οι οποίοι στήριξαν ενεργά την εκδήλωση. Επίσης τους υπευθύνους κληρικούς της Μητροπόλεως μας στο Τραπέζι Αγάπης π. Κοσμά και π. Παναγιώτη καθώς και τις 45 κυρίες της πόλεώς μας που με μεράκι μαγειρεύουν κάθε μέρα στο Τραπέζι της Αγάπης και όλους τους εθελοντές που χωρίς να υπολογίσουν κόπο, και χρόνο βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Επίσης όσους παραβρέθηκαν στην αποψινή εκδήλωση, καθώς και σε όσους δεν παραβρέθηκαν, αλλά βοήθησαν με τον δικό τους τρόπο να στεφθεί, με επιτυχία.

Παράλειψη θα ήτο εάν δεν ευχαριστήσουμε και τους καταστηματάρχες της πόλεως μας και τους δωρητές που προσέφεραν όλα τα υλικά αγαθά της εκδήλωσης.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που αυτά τα 3 χρόνια της λειτουργίας του συσσιτίου κρατούν την ανωνυμία τους, προσφέροντας χωρίς δισταγμό τη βοήθειά τους γι’ αυτό το σκοπό.