Νέα

Η Εορτή του Αγίου Δημητρίου στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Νικησιάνης

Με λαμπρότητα, εκκλησιαστική τάξη και πλήθος πιστών προσκυνητών εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου στην ομώνυμη γυναικεία Ιερά Μονή στη Νικήσιανη Παγγαίου.

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, εσπέρας, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου με τη συμετοχή Ιερέων της περιοχής, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου. Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Τέλειος αναφερόμενος στην ανδρεία και θερμή πίστη του τιμώμενου Αγίου Δημητρίου. Μετά το πέρας της ακολουθίας πραγματοποιήθηκε μικρή εκδήλωση με ομιλία της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Ταξιαρχίας και τη συμμετοχή δύο μουσικών Συλόγων, από την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη, που έψαλλαν μουσικά και εκκλησιαστικά άσματα.

Το πρωί της κυριώνυμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθου και εν συνεχεία τέλεσε τη Θεία Λειτουργία.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εκύρηξε το Θείο Λόγο αναφερόμενος στον Άγιο Δημήτριο.

Στο τέλος της ακολουθίας και αφού ευχήθηκε προς τις σεπτές Μοναχές και τους ευλαβείς προσκηνητές τα δέοντα επί τη εορτή του Προστάτου της Μονής, ακολούθησε μοναστηριακή τράπεζα προς όλους.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά την Θεία Λειτουργία: