Νέα

Εορτή Αγίου Νεκταρίου στην Ελευθερούπολη

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Ελευθερουπόλεως.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας πλαισιωμένου υπό Ιερέων της Μητροπόλεως μας και ευλαβών προσκυνητών.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφερόμενος σε μια πτυχή του βίου του εορταζομένου Αγίου.

Στο τέλος της ακολουθίας κλήρος και λαός μετέβησαν στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού όπου εδόθη δεξίωση υπό του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά την ακολουθία:

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, πλαισιωμένου υπό Ιερέων και Διακόνων και πλήθους ευλαβών προσκυνητών που προσήλθαν για να προσκυνήσουν τμήμα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμ. Θωμάς Ανδρέου αναφερόμενος βίο του εορταζομένου Αγίου τονίζοντας τον «μαρτυρικόν του βίο», και τα χαρακτηριστικά που διέκριναν τον Άγιο μας, την υπομονή, την αγάπη, και την ταπείνωση.