Νέα

Η εορτή των Πέντε Μαρτύρων στο Ορφάνιο Παγγαίου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος, τη Κυριακή 13 Δεκεβρίου 2015, η ιερά μνήμη των Πέντε Μαρτύρων Ευστρατίου, Αυξεντίου, Ορέστου, Ευγενίου και Μαρδαρίου στην ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορφανίου του Δήμου Παγγαίου, όπου φυλάσσονται Άγια Λείψανα των.

Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου πλαισιουμένου υπό Ιερέων της Μητροπόλεως και τη παρουσία πιστών κατοίκων του χωριού με επικεφαλής τον Δημάρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη.Τον Θείο Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφερόμενος στους τιμωμένους πέντε μάρτυρας της Εκκλησίας μας.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη στο κοντινό χωριό του Κοκκινοχωρίου και ετέλεσε τα εγκαίνια του νέου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Παγγαίου. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κατά το σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε ο νέος Σταθμός να επιτύχει στο σκοπό του, εν συνεχεία συνεχάρη την Δημοτική Αρχή και κυρίως του υπευθύνους του έργου για την πρωτοβουλία τους να αποπερατώσουν το έργο που είχε ξεκινήσει πριν από αρκετά χρόνια. Μετά την ξενάγηση στους χώρους του πρότυπου Παιδικού Σταθμού παρακολούθησε την εκδήλωση εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων που είχαν ετοιμάσει οι παιδαγωγοί του Σταθμού με τα μικρά παιδιά.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά τη Θεία Λειτουργία:

Εγκαίνια του νέου Παιδικού Σταθμού στο Κοκκινοχώρι του Δήμου Παγγαίου