Νέα

Η Εορτή των Αγίων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης στο Ελευθεραί Παγγαίου

Την Τρίτη της Διακαινησίμου 14 Απριλίου 2015, τιμήθηκε η ιερά Μνήμη των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης της Παρθένου στην κώμη Ελευθερές Παγγαίου (αρχαία έδρα της Μητροπόλεως).
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιστορικό Ιερό Ναό των Ταξιαρχών πλαισιούμενος υπό του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως και Ιερέων της περιοχής, εν μέσω πλειάδας πιστών χριστιανών με επικεφαλής τις Αρχές του τόπου, που προσήλθαν να ζητήσουν την χάρη των Νεοφανών Μαρτύρων της Εκκλησίας μας.
Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εκήρυξε το Θείον Λόγον αναφερθείς στο ιστορικό της εμφανίσεως των Αγίων με προσωπικές αναμνήσεις ως Λέσβιος στη καταγωγή.
Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Εφημέριος του Ναού μαζί με το ευσεβές εκκλησίασμα ελιτάνευσαν την Ιερά Εικόνα των τιμώμενων Αγίων και εν πομπή την μετέφεραν σε εξωκκλήσι επάνω από την κωμόπολη, σε καταπράσινο λόφο, όπου αναπέμφθηκε δέηση και ευλογήθηκε αρτοκλασία.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά τη Θεία Λειτουργία: