Νέα

Διάλεξη: «Το Θείον Πάθος μέσα από την Υμνολογία της Μεγάλης Εβδομάδος»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, 7η απογευματινή, η διάλεξη με θέμα: «Το Θείον Πάθος μέσα από την Υμνολογία της Μεγάλης Εβδομάδος» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως εν όψει των Αγίων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδος, στο πλαίσιο της ποιμαντικής – επιμορφωτικής μέριμνας του χριστεπώνυμου πληρώματος της Παγγαιωριτικής Εκκλησίας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο νέο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως και το παρόν έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νειλουπόλεως κ. Γεννάδιος, ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως, οι τοπικές Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου μας, με επι κεφαλής τον εκπρόσωπο του Δημάρχου και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γάκη Κωνσταντίνο, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ελευθερούπολης Συνταγματάρχης κ. Άγγελος Δογραμματζής, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παγγαίου, εκπρόσωποι λοιπών τοπικών φορέων της περιοχής  καθώς και δεκάδες πιστοί της τοπικής Εκκλησίας, διακρινόμενοι για το ζωηρό ενδιαφέρον τους στα θέματα τις πίστεώς μας. Η αίθουσα είχε υπερπληρωθεί.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους και παρουσιάζοντας εν συντομία το βιογραφικό του ομιλητή κ. Νικόλαου Μιχαλόπουλου Θεολόγου ( ΜΑ) – τ. Λυκειάρχου.

Αμέσως μετά η Βυζαντινή χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως, υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου κ. Χρυβαλάντου Ιωαννίδη, Καθηγητού Φιλολόγου και υποψήφιου Διδάκτορος της Βυζαντινής Μουσικής, με τους ωραίους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας όπου επέλεξαν να ψάλλουν, ελάμπρυνε την εκδήλωση δίνοντας κάτι ελάχιστο από τον τόνο και το χρώμα των Άγιων ημερών.

Εν συνεχεία το λόγο έλαβε ο ομιλητής κ. Νικόλαος Μιχαλόπουλος, ο οποίος εκράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού καθώς ανέλυε γλαφυρά το θέμα του.

Τον λόγο έπειτα έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος ο οποίος αφού ευχαρίστησε πρώτα τον κ. Καθηγητή για την ευγενή αποδοχή της προσκλήσεως εξέφρασε την ευαρέσκεια του βλέποντας την αίθουσα του Συνεδριακού υπερπληρωμένη από ακροατάς, πιστούς κατοίκους της επαρχίας Παγγαίου και τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Τέλος υποβλήθηκαν σχετικά ερωτήματα στον ομιλητή από το ακροατήριο και η όλη εκδήλωση έκλεισε με τις θερμές ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και προς τον ομιλητή και προς το πιστό ποίμνιο του.

Το βίντεο της εκδήλωσης: