Νέα

Η Εορτή του Αγίου Χριστοφόρου και εις Πρεσβύτερον Χειροτονία στα Νεόκτιστα Παγγαίου

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε, την Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, η εορτή του Αγίου Χριστοφόρου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον Άγιο Χριστόφορο (Νεόκτιστα) Παγγαίου.

Το εσπέρας της εορτής, Κυριακή 8 Μαΐου, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο μικρό παρεκκλήσιο επ’ ονόματι του Αγίου Χριστοφόρου με τη συμμετοχή Ιερέων της περιφέρειας Παγγαίου και πολλών πιστών.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος  χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου  και εν συνεχεία ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Χρυσοστόμου Μπένου, στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νεοκτίστων Παγγαίου.

Μετά την Μεγάλη Είσοδον ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του τρίτου Διακόνου της Μητροπόλεως Θεολόγου, π. Αμβροσίου Καρατσιομπάνη, εν μέσω πυκνοτάτου εκκλησιάσματος.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του κατά την χειροτονία ετόνισε στον νέον Πρεσβύτερον της Μητρoπόλεως τα ειδικώτερα νέα καθήκοντα του ως πρεσβυτέρου, συμβουλεύοντας τον να πολιτευθεί με πίστη στο Θεό, φρόνημα εκκλησιαστικό, με υπακοή στον Επίσκοπο και αγάπη προς το ποίμνιο της ενορίας του.

Μετά την ακολουθία ακλούθησε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας υπό του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού.