Νέα

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στο Ταξιάρχη Μανταμάδου

Τη γενέτειρα του, Λέσβο, επισκέφθηκε την Παρασκευή 13 έως την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος κατόπιν προσκλήσεως του επιχώριου Μητροπολίτου Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου για να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Ταξιάρχη Μανταμάδου της νήσου Λέσβου, καθώς εορτάζεται την Κυριακή των Μυροφόρων η επέτειος των εγκαινίων του Ιερού Προσκυνήματος.

Το Σάββατο 14 Μαΐου, εσπέρας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής, στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Προσκυνήματος, παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, Αυλώνος κ. Χριστοδούλου, Σερρών κ. Θεολόγου, Ζιγνών κ. Ιεροθέου και Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου.

Κατά το τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυθίμνης κ. Χρυσοστόμου, ευχαρίστησε τους φιλοξενουμένους Αρχιερείς και τόνισε την χαρά του για την αθρόα συμμετοχή των πιστών χριστιανών της νήσου Λέσβου και κατόποιν έδωσε το λόγο στον Σεβασμιώτατον Ποιμενάρχη μας για να κηρύξη τον Πανηγυρικό της εορτής. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αφού ευχαρίστησε τον επιχώριο Μητροπολίτη εκήρυξε τον Θείον Λόγον, αναφερόμενος εκτενώς στο Πρόσωπο του Αρχιστράτηγου Μιχαήλ.

Την κυριώνυμο ημέρα, Κυριακή 15 Μαΐου, τελέσθηκε πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο υπό των προαναφερθέντων Αρχιερέων πλαισιωμένων υπό πλειάδας Ιερέων. Αξιοθαύμαστη και ελπιδοφόρα ήτο και φέτος οι συμμετοχή χιλιάδων προσκηνητών της νήσου Λέσβου αλλά και από όλη την Ελλάδα που με ευλάβεια ανέμεναν στην μακρά σειρά για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα του Αρχαγγέλου με το επιβλητική μορφή, καθώς και των εκατοντάδων πιστών, ανδρών και γυναικών κάθε ηλικίας που περπατούν επί ώρες από διάφορα μέρη του νησιού ώστε να φθάσουν στο προσκύνημα του Μανταμάδου και εκπληρώσουν το τάμα των στον Άγιο Ταξιάρχη.

Η Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού:

Η Θεία Λειτουργία: