Νέα

Η Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στη Νικήσιανη Παγγαίου

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε και φέτος στην Νικήσιανη, η Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Πανηγυρίζοντα ενοριακό Ναό της Κωμοπόλεως.

Το εσπέρας της εορτής, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2017, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μποτσουάνας κ. Γενναδίου με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων και Διακόνων και την παρουσία εκατοντάδων πιστών χριστιανών, κατοίκων της Νικησιάνης που προσήλθαν να ζητήσουν τις Πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπένος αναφερόμενος στο ρόλο που διεδραμάτισε ο Ναός γενικώς στη ζωή της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ακολούθως έλαβε χώρα η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στην κωμόπολη με επικεφαλής του λαού τις Πολιτικές Αρχές της ευρύτερης περιοχής.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου όπου έψαλε κατά το τυπικό, εις το κέντρο του ναού τις αρχαίες Κατεβασίες των Χριστουγέννων, και εν συνεχεία τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας μετά του Σεβασμιωτάτου Μποτσουάνας, πλαισιωμένων υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως μας.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Ποιμενάρχης μας ωμίλησε αναφερόμενος στο νόημα της εορτής.