Νέα

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στο Αγίασμα Ελευθερούπολης

Με σεμνές εκκλησιαστικές Ακολουθίες και πάνδημα εορτάσθηκε και φέτος η Ιερά Μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου στον ομώνυμο προσκηνηματικό ναΐσκο, σε μια καταπράσινη άκρη της Ελευθερούπολης.

Το εσπέρας της εορτής, Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016, τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου πλαισιωμένου υπό των Ιερέων και Διακόνων της πόλεως προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου. Τον Θείον Λόγον κήρυξε επικαίρως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφερόμενος στη Ιεραπόστολο Αγία Παρασκευή.

Στην ακολουθία παρέστησαν ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης, ο πρ. πρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Καλαντζής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθους πιστών κατοίκων της πόλεως που προσήλθαν ζητήσουν τις πρεσβείες της εορταζομένης Αγίας Παρασκευής.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 26 Ιουλίου, τελέσθηκε πανηγυρικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου ο οποίος μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου μίλησε προς το πυκνό εκκλησίασμα, με αφορμή το χωρίο του Αποστολικού Αναγνώσματος «Ὅσοι γαρ εἰς Χριστόν ἐβαπτίσθητε, Χριστόν ἐνεδύσασθε» (Γαλ. 3,27) για την Χριστιανική ιδιότητα των μελών της Εκκλησίας.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά την ακολουθία του Εσπερινού:

 ——————————————–