Νέα

Ιερατική Σύναξη Δεκεμβρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως

Το Σαββάτο 3 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως μας «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» η τέταρτη μηνιαία Ιερατική Σύναξη του τρέχοντος Εκκλησιαστικού έτους, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου και σύσσωμου του ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως.

Μετά την εναρκτήριο προσευχή ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εισαγωγικώς παρουσίασε το θέμα της σημερινής Συνάξεως ήτοι: «Ο Μέγας Βασίλειος κοντά στους πονεμένους αδελφούς», θέμα το οποίο εντάσσεται στο γενικό θέμα των φετινών εισηγήσεων «Η διδασκαλία των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας για την ποιμαντική αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων». Αμέσως μετά το λόγο έλαβε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπένος, ο οποίος και ανέπτυξε το ως άνω θέμα της εισηγήσεως.

Μετά το πέρας της εισηγήσεως το λόγο έλαβε πάλι ο Σεβασμιώτατος με εκτενείς παρεμβάσεις επί της εισηγήσεως παρουσιάζοντας εμπειρίες του κατά την πολυετή διακονία του ως Ιεροκήρυξ. Εν συνεχεία ακούστηκαν παρεμβάσεις και τοποθετήσεις κληρικών επί του θέματος.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον ιερό Κλήρο της Μητροπόλεως για το τελικό πρόγραμμα της επισκέψεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου την 14η και 15η Δεκεμβρίου για να προεξάρχει της πανηγύρεως του Αγίου Ελευθερίου στον Καθεδρικό Ναό της πόλεως μας.

Η Εισήγηση του π. Χρυσοστόμου Μπένου, «Ο Μέγας Βασίλειος κοντά στους πονεμένους αδελφούς»: