Νέα

Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Ελευθερίου, ιερουργούντος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως, για να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία της οποίας προεξήρχε ο Σεπτός Προκαθήμενος της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος, συλλειτουργούντων κατά την Πατριαρχική τάξη της Αγίας Του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Μποτσουάνας κ. Γενναδίου και του Ποιμενάρχου μας Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου.

Στην Θεία Λειτουργία ηγείτο του χορού των Ιερέων ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών Βολιώτης ο οποίος συνόδευε τον Μακαριώτατο μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της συνοδείας Του.

Κλήρος και λαός, μαζί με τους τοπικούς άρχοντες που συμμετείχαν σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες, παρηκολούθησαν τον Σεπτό Προκαθήμενο Ιερουργούντα και κηρύττοντα απευθυνόμενο προς τους πιστούς, να μιλά για τις αρετές της κατά Χριστόν ζωής καθώς και για την μαρτυρία πίστεως του Αγίου Ελευθερίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας επέδωσε συγκινημένος στον Μακαριώτατο ωραιοτάτη Εικόνα του Αγίου Ελευθερίου ενώ ο Αρχιεπίσκοπος αντιδώρησε προς τον οικοδεσπότη έναν σταυρό Ευλογίας καθώς και πολύτιμο Αρχιερατικό εγκόλπιο, ευχαριστώντας τον για την φιλοξενία και την έκφραση αγάπης, κατά την διάρκεια της επίσκέψεως Του στην Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως.

Φωτογραφίες: Παπαευαγγέλου Παναγιώτης