Νέα

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος στην Αγία Φωτεινή Νέας Σμύρνης

Το Σάββατο και την Κυριακή 13 και 14 Μαίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος συμμετείχε στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτηδος στην ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης, κατόπιν προσκλήσεως του επιχώριου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

Το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής της Αγίας Φωτεινης της Σαμαρείτιδος, πολιούχου και προστάτιδος της πόλεως της Νέας Σμύρνης. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και του επιχώριου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.  Προς το τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού, πριν το «Νυν απολύεις …», και μετά από την προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών, ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος έλαβε τον λόγο και αναφέρθηκε στην Αγία Φωτεινή.

Το πρωΐ της Κυριακής 14 Μαΐου, τελέσθηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο. Στην ακολουθία του Όρθου χοροστάτησε ο Σεβασμ. Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και προέστη της πολυαρχιερατικής θείας Λειτουργίας που ακολούθησε. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκήρυξε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης μας ο οποίος αναφερθηκε στον ζήλο της Αγίας Φωτεινής να κηρύξει τον Ιησού Χριστό.

Το απόγευμα της Κυριακής μετά τον μεθέορτο Εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της ιεράς Εικόνας της Αγίας Φωτεινής. Πλήθος λαού συμμετείχε στην λιτανευτική πομπή, ενώ πολλοί χριστιανοί ανέμεναν με ευλάβεια στις άκρες των δρόμων αναμένοντας τη διέλευση της ιερής πομπής. Στην κεντρική Πλατεία της πόλεως αναπέμφθηκε δέηση και ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών απηύθυνε προς τον λαό πατρικό χαιρετισμό.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά την Θεία Λειτουργία: