Νέα

Ιερατική Σύναξη Ιανουαρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως

Το Σαββάτο 27 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως μας «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» η έκτη μηνιαία Ιερατική Σύναξη του τρέχοντος Εκκλησιαστικού Έτους, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου και σύσσωμου του ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως.

Πριν την έναρξη της συνάξεως ο Σεβασμιώτρατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα εν όψει της νέας χρονιάς και ευχήθηκε στους κληρικούς της Μητροπόλεως για μια ευλογημένη, δημιουργική, και καρποφόρο χρονιά προς δόξαν της Εκκλησίας του Χριστού.

Αμέσως μετά το λόγο έλαβε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως π. Θωμάς Ανδρέου, Διδάκτωρ Θεολογίας, ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα: «Η αναγκαιότητα του κηρύγματος».

Μετά το πέρας της εισηγήσεως το λόγο έλαβε πάλι ο Σεβασμιώτατος επί της εισηγήσεως ο οποίος ανέπτυξε το θέμα του κηρύγματος σχολιάζοντας σημεία της εισηγήσεως. Εν συνεχεία ακούστηκαν παρεμβάσεις και τοποθετήσεις κληρικών επί του θέματος.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος μίλησε και πληροφόρησε τους Ιερείς περί του σοβαρού εθνικού ζητήματος που απασχολεί την πατρίδα μας της τελευταίες ημέρες, δηλαδή  του ονόματος της Μακεδονίας και πρότεινε στους Ιερείς σχετικό ψήφισμα το οποίο και έγινε δεκτό από το σύνολο των κληρικών της Μητροπόλεως.

Το βίντεο της συνάξεως: