Νέα

Η Εορτή του Αγίου Μηνά, πολιούχου της Ελευθερούπολης

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε και φέτος στην Ελευθερούπολη, ο Πολιούχος της πόλεως, Άγιος Μεγαλομάρτυς Μηνάς ο θαυματουργός. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ο υπόσκαπτος παλαιός Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, ο οποίος φυλλάτει απότμημα εκ του Ιερού Λειψάνου και τη Θαυματουργή Εικόνα του Πολιούχου μας Αγίου Μηνά, στο κέντρο της πόλεως.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου και πλαισιωμένος υπό του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως και τη παρουσία εκατοντάδων πιστών χριστιανών που προσήλθαν να ζητήσουν τη χάρη του Πολιούχου Αγίου μας. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Στέφανος αναφερόμενος στην τιμή των Αγίων.

Ακολούθως έλαβε χώρα η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μηνά και των Ιερών Λειψάνων του εορταζομένου Αγίου και του Αγίου Νεκταρίου στην πόλη, με επικεφαλής του λαού σύσσωμες τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας και αφού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε πάντας για την διεξαγωγή της Λαμπράς Πανηγύρεως του Πολιούχου της πόλεως εδόθη στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού δεξίωση υπό του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ναού.

Και εφέτος με τη χάρη του Θεού απονεμήθηκε η καθιερωμένη τιμή στον Πολιούχο Άγιο μας με τη παρασκευή φαγητού από ευσεβείς πολίτες της πόλεως το οποίο και μοιράστηκε στο λαό προς ευλογία.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Στέφανος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τελέσθηκε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου μετά του Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφερόμενος εμπνευσμένα στον εορτάζοντα Άγιο Μηνά.

Στις ακολουθίες παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νομού Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος,  ο Βουλευτής Καβάλας κ. Δημήτριος Εμμανουηλίδης. ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης μετά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, ο Αστυνομικός Διοικητής της Γενικής Ασφάλειας Ν. Καβάλας Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Γκράνας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Ελευθερούπολης κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ελευθερούπολης Συνταγματάρχης πεζικού κ. Θεόδωρος Ελευθεριάδης, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Μονάδας Ελευθερούπολης MLRS αντισυνταγματάρχης Γεώργιος Πέτας, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ελευθερούπολης και εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων της Πόλεως.

Φωτογραφικό υλικό από τις ακολουθίες