Νέα

Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως

Με την Ακολουθία σήμερα, Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, του Ακαθίστου Ύμνου, αξιωνόμαστε να ολοκληρώσουμε τους Χαιρετισμούς της Υπεραγίας Θεοτόκου, οι οποίοι αποτελούν το απόσταγμα της αγάπης, της τιμής και της ευγνωμοσύνης των Ορθοδόξων Χριστιανών στην μεγάλη Μητέρα μας Παναγία. Πλήθη πιστών στους Ιερούς Ναούς και τις Μονές της Μητροπόλεώς μας έσπευσαν να καταθέσουν τα άνθη της ευλαβείας τους στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε και έψαλλε στις δύο πρώτες Στάσεις του Ακαθίστου Ύμνου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη ομιλία του ανέλυσε απλά και σύντομα την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου και ευχήθηκε στους παρευρισκομένους αξίως να εορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας.

Εν συνεχεία μετέβη στον κατάμεστο από πλήθος Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως όπου χοροστάτησε στην Γ΄ και Δ΄ Στάση του Ακαθίστου Ύμνου πλαισιωμένος υπό των Ιερέων και Διακόνων του Μητροπολιτικού Ναού. Πριν το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους παρισταμένους τα δέοντα.

Φωτογραφικό υλικό