Νέα

Η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσης

Με περισσή λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος στην Νέα Ηρακλείτσα Ελευθερών, η Απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον περικαλλή προσκυνηματικό Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων η χαριτόβρυτος Εικόνα της Παναγίας την οποία διέσωσαν οι ευλαβείς πρόσφυγες της Παλαιάς Ηρακλείτσης της Ανατολικής Θράκης και η οποία ως εκ τούτου φυλάσσεται ως πολύτιμο κειμήλιο στον Ιερό Ναό της Νέας Ηρακλείτσης.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία εκατοντάδων πιστών χριστιανών που προσήλθαν να ζητήσουν τη χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος, αφού προηγουμένως τον προσεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας. Το βράδυ της παραμονής τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019,  τελέσθηκε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου και Μποτσουάνας κ. Γενναδίου πλαισιωμένων από Ιερείς και Διακόνους της Μητροπόλεως . Τον πανηγυρικό της ημέρας εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσόστομος Μπένος αναφερόμενος στην σχέση του Αποστολικού αναγνώσματος της εορτής με το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το εσπέρας της ημέρας τελέσθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μποτσουάνας κ. Γενναδίου και συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθως έλαβε χώρα η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Χαριτόβρυτης Εικόνας της Παναγίας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου και Αγίου Χαραλάμπους, που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό, στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου και με την παρουσία του Κλήρου της Μητροπόλεως και εκατοντάδων πιστών. Με επικεφαλής του πιστού λαού τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαον Παναγιωτόπουλο, τον Βουλευτή κ. Ιωάννην Πασχαλίδη, τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππον Αναστασιάδη, τον Αντιπεριφεριάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρον Μαρκόπουλο και τις στρατιωτικές αρχές της ευρύτερης περιοχής.

Μετά το πέρας της λιτανείας σε ειδική διαμορφωμένη εξέδρα τελέσθηκε Αρτοκλασία και τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, απευθύνθηκε προς τους πιστούς. Τέλος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον συντοπίτη μας Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και του ευχήθηκε η Παναγία να τον ενισχύει ώστε να υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την πατρίδα μας. Επίσης ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατον Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο Αναγνωστόπουλο Εφημέριο του προσκυνήματος, τις Αρχές του τόπου και πάντας για την στήριξη, την συμμετοχή καθώς και την παρουσία τους, ευχόμενος η Παναγία η Φανερωμένη, να μεσιτεύει για όλους, στον Τριαδικό Θεό και να μας αξιώσει και του χρόνου να Την πανηγυρίσουμε με την δέουσα λαμπρότητα και τιμή!

Φωτογραφικό υλικό