Νέα

Η Εορτή του Αποστόλου Φιλίππου στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος, Σαββάτο 14 Νοεμβρίου, στην γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου η μνήμη του Αποστόλου Φιλίππου, καθώς εορτάζει τα ονομαστήρια του ο Πνευματικός της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Αβραμίδης συνταξιούχος Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως και σαρκικός αδελφός του γέροντος Γρηγορίου της Σκήτης των Δανιηλαίων του Αγίου Όρους.

Το πρωί της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος υπό Ιερέων της Μητροπόλεως και του εορτάζοντος π. Φιλίππου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας εκήρυξε το Θείο Λόγο αναφερόμενος στον τιμώμενο Απόστολο και συγκεκριμένα στις τρεις συναντήσεις του Αποστόλου Φιλίππου με τον Χριστό. Στο τέλος του κηρύγματος απεύθυνε εγκάρδιες ευχές στον εορτάζοντα γέροντα της Μονής αναφερόμενος στο σημαντικό έργο του.

Μετά το πέρας της ακολουθίας εδόθη ο καθιερωμένος καφές στο Αρχονταρίκι της Μονής προς όλους τους προσκυνητάς που προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο και να ευχηθούν στο Γέροντα και εν συνεχεία παρετέθη Τράπεζα κατά το Μοναστηριακό Τυπικό.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά τη Θεία Λειτουργία: