Νέα

Η Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών στην Ελευθερούπολη

Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, η Ακολουθία των Α΄ Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού και τους Διακόνους της Μητροπόλεως, ενώ έψαλλαν μελωδικώς τον κανόνα της Θεοτόκου μαζί με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας ο Πρωτοψάλτης κ. Χρυσοβαλάντης Ιωαννίδης και ο Κωνσταντίνος Ράπτης.

Πριν το τέλος της ακολουθίας αναγνώσθηκε προς το πυκνό από πιστούς εκκλησίασμα υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου, ο Κατηχητήριος Λόγος επί τη Ενάρξει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής 2020 του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε επ’ ολίγον στα πνευματικά νοήματα της Πατριαρχικής Εγκυκλίου. Τέλος έκανε αναφορά στα δύο μεγάλα προβλήματα που καλείται η πατρίδα μας να αντιμετωπίσει, του μεταναστευτικού και της νέας επιδημίας που απειλεί την υγεία της ανθρωπότητας, ευχόμενος ο Ύψιστος δια πρεσβειών την Υπεραγίας Θεοτόκου να χαρίσει το άπειρο έλεος Του ώστε να αντιμετωπιστούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Φωτογραφικό υλικό