Νέα

Εορτή Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου Παγγαίου και Ενθρόνιση Ηγουμένης

Με θρησκευτική κατάνυξη και με συρροή εκατοντάδων προσκυνητών εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, σύμφωνα με το Αγιορείτικο τυπικό, στην ομώνυμη Ιερά Μονή Χρυσοκάστρου Παγγαίου της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.

Το εσπέρας της εορτής, Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου και με τη συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως. Πριν τον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την ακολουθία της ενθρονίσεως της νέας Ηγουμένης της Ιεράς Μονής. Αφού πρώτα ανέπεμψε τις σχετικές Ευχές προσέφερε στη νέα Καθηγουμένη Ευβούλη Μοναχή την ηγουμενική ράβδο, τον Μανδύα και τον επιστήθιο Σταυρό και εν συνεχεία την εγκατέστησε στο Ηγουμενικό στασίδι. Ο Σεβασμιώτατος στην προσφώνησή του αναφέρθηκε στο έργο της Ηγουμένης τονίζοντας τις δύο βασικές αρετές, την ταπείνωση και την αγάπη και ευχήθηκε η χάρις του Αγίου Πνεύματος να τη στηρίζει, γιατί αυτή η θέση χρειάζεται πολλή υπομονή και προσευχή.

Τη κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και ετέλεσε την Θείαν Λειτουργίαν. Σημειωτέον δε ότι καθ’ όλες τις ιερές Ακολουθίες έψαλλαν μελωδικώτατα πατέρες του Αγίου Όρους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και την ευλόγηση των εορτασίμων κολλύβων ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τρισάγιο στον τάφο των προ ολίγον μηνών αποθανόντων καθηγουμένης μακαριστής Λυδίας μοναχής και της μοναχής Μακρίνης.

Φωτογραφικό υλικό