Νέα

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως

Με εκκλησιαστική τάξη και ευπρέπεια εορτάστηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ελευθερουπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου πλαισιούμενος υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Μπένο.

Στο τέλος της Δοξολογίας τελέσθηκε κατά το τυπικό η Ακολουθία της Προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, παρουσία πλήθους πιστών, που παρευρέθησαν στον εορτάζοντα Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν και να λάβουν την Χάρη και την Ευλογία του Σταυρού του Κυρίου μας και να πάρουν ως ευλογία άνθη από τον ευπρεπισμένο δίσκο.

Το Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου αναφερθείς στην Εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη το μνημόσυνο του αείμνηστου Δημάρχου Ελευθερουπόλεως Δήμου Δημάδη.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι Βουλευτές Νομού καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης και κ. Μακάριος Λαζαρίδης, ο Αντιπεριφεριάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Αλέξης Πολίτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου κ. Χρήστος Μποσμπώτης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παγγαίου, και πλήθος κατοίκων της ενορίας.

Φωτογραφικό υλικό

Κήρυγμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου κατά την Θεία Λειτουργία