Νέα

Κυριακή του Ασώτου στο Ελαιοχώρι Παγγαίου

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, Β΄ Κυριακή του Τριωδίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Παγγαίου συμπαραστατούμενος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αθανασίου Παπαδάκη, του π. Γεωργίου Στρατήρου και του Διακόνου της Μητροπόλεως π. Αθανασίου Γουσίδη.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, με θέμα την Ευαγγελική περικοπή του Ασώτου Υιού, τονίζοντας την βαθύτατη σημασία της.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εχειροθέτησε σε Αναγνώστες δύο νέους της ενορίας, τον  Λάμπρο Καλούδη και τον Νικόλαο Δελησάββα. Κατά τη διάρκεια της χειροθεσίας ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε περί του επίζηλου κάποτε οφφικίου του Αναγνώστου. Τέλος στην σύντομη προσφώνηση του συνεχάρη τους νέους Αναγνώστες της Μητροπόλεως για τον ζήλο τους και την πνευματική τους προκοπή υπό την μέριμνα του π. Αθανασίου Παπαδάκη ευχόμενος ο Θεός να τους αξιώσει να εισέλθουν στον ανώτερο κλήρο.