Νέα,  Πρόσφατα

Η Εορτή των Δώδεκα Αποστόλων στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Ελευθερούπολης

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 εορτάσθηκε με κατάνυξη η Σύναξις των Αγίων Αποστόλων στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Ελευθερουπόλεως.

Το πρωί της εορτής χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Απόστολος πλαισιωμένος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου και του Εφημερίου της ενορίας π. Ιωάννου Λιγνού.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας τον εορτάζοντα Επίσκοπο, προσεφώνησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος ευχόμενος καταλλήλως στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο για την ονομαστική του εορτή. Εν συνεχεία αντιφώνησε, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Απόστολος, ο οποίος με την σειρά του, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και άπαντας τους Ιερείς της Μητροπόλεως και τον ευσεβή λαό της επαρχίας Παγγαίου, για τη συμμετοχή στα ονομαστήριά του. Αναφέρθηκε στο πολυεύθυνο και επίμοχθο έργο της Αρχιερατικής διακονίας του, επισημαίνοντας ότι πρώτιστη προτεραιότητά του αποτελεί πάντοτε το συμφέρον της Εκκλησίας και η πνευματική προαγωγή των πιστών.