Νέα,  ΝΕΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη Μαθητών Ιερατικής Σχολής Ξάνθης

Την 13ην του μηνός Νοεμβρίου οι Καθηγητές και μαθητές της Ιερατικής Σχολής Ξάνθης με επικεφαλής τον Σχολάρχην αυτής π. Στέφανο Τρασανίδη πραγματοποίησαν προσκυνηματική εκδρομή εις την Ιεράν Μητρόπολίν μας.

Επισκέφθηκαν την Ιεράν Μονήν Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου, όπου η Γερόντισσα και οι Αδελφές της Ιεράς Μονής τους περιποιήθηκαν με ιδιαίτερη χαρά. Επισκέφθηκαν επίσης τον Ιστορικόν Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναόν του Αγίου Νικολάου εκ των παλαιοτέρων Ιερών Ναών της Μητροπόλεώς μας τους οποίους και ξενάγησεν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Χρυσόστομος Μπένος.

Το πρόγραμμά τους έκλεισε με την επίσκεψή τους εις την Ιεράν Μητρόπολιν, όπου ο Μητροπολίτης μας τους δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά και αγάπη, τους ωμίλησε με λόγια βγαλμένα από την πολύτιμη εμπειρία του καθότι υπηρέτησε επί μίαν πενταετίαν εις την Ριζάρειον Εκκλησιαστικήν Σχολήν ως Καθηγητής και Διευθυντής του Οικοτροφείου. Τους προσέφερε το Περιοδικόν και το Ημερολόγιον της Ιεράς Μητροπόλεως ως και τα καθιερωμένα κεράσματα.