Νέα

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στο Παλαιοχώρι Παγγαίου

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 εσπέρας η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, του 18ου αιώνα, στο Παλαιοχώρι Παγγαίου.
Την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος παρουσία των Ιερέων της περιοχής.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ομίλησε στο κατάμεστο Ναό από πλήθος ευσεβών κατοίκων της κωμοπόλεως για τον εξαιρετικό λειτουργικό πλούτο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, Πλούτο άφθιτο, θεϊκό, που προσφέρεται αφειδώς σέ όλο το ευσεβές πλήρωμα τής Εκκλησίας. Πλούτο που καλούμαστε να τον εκμεταλλευθούμε οι πάντες για να πλουτήσωμε σε ιερά και σωτήρια βιώματα, σε αισθήματα ευλαβείας, πίστεως και αγάπης, βιώματα και αισθήματα πού καταξιώνουν τον χριστιανό και του χαρίζουν μοναδική ευτυχία.
Τέλος ευχήθηκε με υγεία όλοι να διαπλεύσωμε το πέλαγος τής ιεράς αυτής περιόδου και αισίως να καταντήσωμε στο λιμάνι του, το Άγιο Πάσχα. Και στο πλοίο της ζωής μας να έχωμε αποθηκεύσει κάτι από τον πλούτο αυτόν της Εκκλησίας μας, από σκέψεις ψυχωφελείς, από καλά αισθήματα και χριστιανικά βιώματα, όπλα πολύτιμα στον καθημερινό μας αγώνα διότι μόνο έτσι θα ζήσουμε την πραγματική αξία αυτών των αγίων ημερών και θα είμαστε άξιοι να εορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας.