Νέα

Εορτή Οσίας Σοφίας Κλεισούρας 2015

Την Τρίτη 5η Μαΐου 2015, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη Εορτή της νεοφανούς Οσίας Σοφίας, η οποία επί 48 έτη ασκήθηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαυίδ και του Ποιμενάρχου της τοπικής Εκκλησίας κ. Σεραφείμ.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ήταν παρών πριν από 41 χρόνια στην εξόδιο ακολουθία της Αγίας Σοφίας, ως νεαρός τότε Διάκονος και εκφώνησε και τον επικήδειο της γερόντισσας.
Στην ομιλία του, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον επιχώριο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ για την ευγενή πρόσκληση, με συγκίνηση περιέγραψε την εμπειρία που έζησε, ενώ παρότρυνε το εκκλησίασμα να μιμηθεί την Αγία και να αναζητήσει στη ζωή του την τροφή της ψυχής, που είναι ο Ιησούς Χριστός και να μη προσκολληθεί εξ’ ολοκλήρου στην περιποίηση του σώματός και στην απόλαυση των γήινων αλλά εφήμερων αγαθών.
Στο μοναστήρι της Παναγίας προσέτρεξε πλήθος πιστών χριστιανών από ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, για τιμήσει την Αγία Σοφία και να ακουμπήσει στο καταφύγιό της τα αιτήματα και τις προσευχές του.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά την ακολουθία του Εσπερινού: