Νέα

Η Ακολουθία της Β΄ Στάσεως των Χαιρετισμών στην Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως

Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου, η Ακολουθία του Εσπερινού της Αποδόσεως της Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Β΄ Στάσις των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στις ενορίες και Μονές της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος περί την 5ην απογευματινήν, προεξήρχε στην Ακολουθία του Εσπερινού και της Β΄ Στάσεως των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου.

Πριν το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, απευθυνόμενος προς στις Μοναχές της Μονής και στους παρισταμένους προσκυνητές ευχήθηκε η Παναγία να προστατεύει και ενισχύει το έργο της Ιεράς Μονής.

Εν συνεχεία περί την 7ην εσπερινήν ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην ενορία του Αγίου Αθανασίου Αυλής όπου και ετέλεσε τον Εσπερινό και ανέγνωσε την Β΄ Στάση του Ακαθίστου Ύμνου.

Πριν το τέλος της ακολουθίας ωμίλησε προς το ευσεβές Εκκλησίασμα της κωμοπόλεως αναφερόμενος στη σημερινή Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά την ακολουθία της Β΄ Στάσεως των Χαιρετισμών: